iPhone XR review

De iPhone XR is één van de all-time favorieten in de iPhone-serie. Niets voor niets zijn er meer XR’s verkochten dan de iPhone X, iPhone XS en de iPhone 11. Mocht je een beperkt budget hebben, je steentje bij willen dragen aan het milieu én specs willen waar je momenteel goed mee vooruit kunt, dan is een refurbished iPhone XR iets voor jou. We nemen hem onder de loep in deze iPhone XR review.

Onder de streep krijg je stevige batterijduur, een degelijke 12 megapixelcamera, een strak design en betrouwbaar besturingssysteem (iOS). Dit is voor de meeste smartphone-gebruikers al voldoende. De XR is dan ook op de markt gebracht om een top-notch iPhone ervaring te bieden zonder alle dure toeters en bellen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een OLED-scherm of meerdere camera’s met een pallet aan lenzen in plaats van één. Maakt dit wat uit? In ieder geval niet voor de meeste gebruikers.

Een beproefd ontwerp met goede specs

refurbished iphone xr kopen

De iPhone XR maakt deel uit van Apple’s meerjarige iPhone X-ontwerplijn. Dit betekent dat hij qua uiterlijk erg veel lijkt op de iPhone 11, met uitzondering van de iets andere camera-setup aan de achterkant. De iPhone 11 heeft een dual-lens camera, terwijl de iPhone XR een single-lens camera heeft (zoals de iPhone 8).  De rest ziet er precies hetzelfde uit, van de algemene vorm tot de exacte afmetingen en schermgrootte. Ook krijg je een volledig scherm van-rand-tot-rand, komt de XR in zes kleurvarianten en heeft het toestel Face ID. Vooral dit laatste is erg handig. Face ID stelt je in staat om je telefoon unlocken en bijv. te betalen bij de kassa met behulp van gezichtsherkenning.

Let wel op: als je gewend bent aan een kleiner toestel die je met één hand kunt gebruiken (zoals de SE), kan de XR in het begin onwennig aanvoelen. Je kunt niet echt je duim over het hele scherm uitstrekken, dus je zult twee handen moeten gebruiken.

iPhone XR review: batterij

Qua batterijduur zit het dus ook goed. Je kan ongeveer 25 uur aan gesprekstijd uit een XR zuigen. Dit betekent dat je het toestel met gemak een hele dag intensief kunt gebruiken. Als je niet veel gelegenheden hebt gedurende de dag om je telefoon op te laden – en je gebruikt hem toch behoorlijk regelmatig – dan is dit wat je wilt.

iPhone XR review: camera

De foto’s die je kunt maken met de XR zijn kwalitatief van hoogstaand niveau. Het enige nadeel van de camera van de XR is zoals eerder gezegd het ontbreken van extra lenzen. Je kunt daardoor niet echt scherp inzoomen voor foto’s. Als je de XR niet specifiek voor fotografie koopt, zal de XR je nimmer teleurstellen. De XR heeft gewoon een goede camera, maar is niet zo uitgebreid als de bijv. de camera-prestaties van de iPhone 11 Pro.

Let wel op: de iPhone XR ondersteunt geen 5G. Dit is dit jaar nog geen probleem, maar vanaf 2022 wordt dit uitgerold waardoor mobiel internet een stuk sneller wordt. Vanaf dit punt kan je hier dus met een XR geen gebruik van maken.

Prestaties waar je mee voor de dag kan komen en voor een gunstige prijs refurbished op de kop te tikken

Waar het dus omgaat: prestaties, ontwerp, de software en de batterijduur, blinkt de iPhone XR in uit. Zelfs in 2021 is de A12 Bionic processor van de iPhone XR krachtiger en sneller dan de CPU’s die je in premium Samsung-telefoons vindt. Zo zul je zien dat het toestel geen moeite heeft met grafisch zware apps en de laadtijden doorgaans vrij kort zijn.

Als je voor refurbished gaat, kies je voor een toestel dat van binnen volledig is doorgelopen door een professionele partij. Daardoor is het toestel klaar voor een tweede leven. Zeker nu hij al een aantal jaar op de markt is kun je een refurbished variant al op de kop tikken voor een bedrag dat veelal een stuk lager ligt dan de nieuwprijs. Dit terwijl je bijv gewoon twee jaar garantie krijgt op het toestel én de batterij bij een aanbieder die het Keurmerk Refurbished mag dragen.

Prijsoverzicht van de refurbished iPhone XR: wat kun je zoal verwachten?

  • 64 GB – gemiddelde nieuwprijs:  EUR 560
  • 64 GB – gemiddelde prijs refurbished: EUR 397 (licht gebruikt)
  • 128 GB – gemiddelde nieuwprijs:  EUR 640
  • 128 GB – gemiddelde prijs refurbished: EUR 434 (licht gebruikt)
  • 256 GB – gemiddelde nieuwprijs:  EUR 890
  • 256 GB – gemiddelde prijs refurbished: EUR 501 (licht gebruikt)

iPhone XR plus- en minpunten

+ Ook in 2021 is de iPhone XR nog een degelijke smartphone met een modern design en snufjes die ook zijn terug te vinden op nieuwere iPhone-varianten (zoals bijv. Face ID)

+ Ondanks dat de XR alweer een aantal jaar op de markt is, kan hij qua prestaties nog steeds zowel alledaagse apps als grafisch zwaardere apps makkelijk aan

+ Je kunt een refurbished XR veelal op de kop tikken voor een bedrag dat een stuk lager ligt dan de nieuwprijs, terwijl je dan ook je steentje bijdraagt aan een beter milieu

5G wordt niet ondersteund door de XR

De XR heeft een LCD-scherm, terwijl nieuwere varianten zoals bijv. de iPhone 12 een OLED-scherm heeft.

Voor alledaagse huis-tuin-en-keuken foto’s ben je met de XR op het juiste adres. Wil je meer dan dit, dan ben je beter uit met bijv. een iPhone 11 of 12.

Benieuwd naar het huidige refurbished iPhone XR aanbod? Check dan vooral ons overzicht waarin je alle refurbished aanbieders kunt terugvinden!