De 10 beste iPhone accessoires om te kopen in 2022

De 10 beste iPhone accessoires om te kopen in 2022

Er zijn duizenden, misschien wel tienduizenden verschillende accessoires op de markt. Maar aan welke producten heb je nou echt iets? Wij hebben de 10 beste iPhone accessoires om te kopen in 2022 op een rij gezet. 

De meest succesvolle iPhone accessoire van afgelopen jaar is het orginele oordopje van Apple, de Airpod. In het laatste kwartaal van 2021 heeft Apple een duizelingwekkend aantal van meer dan 90 miljoen Apple Airpods verkocht. Een op zichzelf staande business van meer dan 13 miljard euro per jaar. 

Niet gek dat menig ondernemer de stap waagt in de wereld van iPhone accessoires. Van iPhone oordopjes en screenprotectors tot autoladers, en ja, je kunt het zo gek niet bedenken, een telefoonhoesje met geïntegreerde aansteker. 

1. Apple Airtag – €33,95 bij Amazon

Apple airtag

Ben je vaak je portemonnee, sleutelbos of tas kwijt? Dan is de Apple Airtag de perfecte oplossing voor jou. Stop de tag in je portemonnee of hang hem aan je sleutelbos en vervolgens wijst je iPhone je de weg naar het verloren item.

Sinds de iPhone 11 beschikt elke iPhone over een U1 Ultra Wideband chip. Deze chip zorgt ervoor dat je de traceer functionaliteiten van de Airtag kunt gebruiken. 

De Airtag, welke in April 2021 is gelanceerd, is eenvoudig in gebruik. Het enige wat je hoeft te doen is “Find My App” te openen op je iPhone en je lokaliseert vervolgens direct de tag/tracker. Ben je in de buurt maar kun je je zoekgeraakte item nog steeds niet vinden? Dan kun je, via je iPhone, een geluid afspelen op je Airtag. 

De Apple Airtag heeft een bereik van zo’n 100 meter. Indien je niet dichtbij genoeg bent, en je verloren item niet kunt terugvinden, kun je gebruik maken van de verloren modus in “Find my App”. Dit stuurt een bericht uit indien een andere Apple gebruiker in de buurt van jou tracker is. Je contactgegevens worden vervolgens met deze gebruiker gedeeld waarna je moet hopen dat deze persoon contact met je opneemt. 

2. Popgrip – Vanaf 6,99 bij Amazon

popsockets popgrip

Dé iPhone accessoire die in anderhalf jaar tijd de wereld veroverd heeft, is de Popgrip. Het is een kleine, duurzaam geproduceerde, plastic houder, welke je aan de achterkant van van je iPhone kunt bevestigen. 

De Popgrip is het meest succesvolle product van het merk Popsockets. De accessoire maakt het gemakkelijker om je telefoon vast te houden. Het is bijvoorbeeld ideaal bij het maken van een selfie of als standaard als je je iPhone op tafel wilt zetten. 

De Popgrip is ook te personaliseren, met een zogenaamde Poptop. Je kunt kiezen voor een van de honderden designs of laat een eigen foto op de Popgrip afdrukken. 

3. iPhone camera lens – €99,99 bij Amazon

camera lens

Wil je verbluffend scherpe foto’s maken? Dan is een iPhone camera lens voor jou een goede optie. Met een camera lens kun je foto’s schieten die je voorheen niet kon maken. Je hebt verschillende type lenzen waaronder een groothoeklens, een fisheye lens en een telelens welke op je iPhone geklikt of geplakt kunnen worden. 

Het grootste voordeel van een iPhone camera lens is de groothoek. Je kunt een bredere opname maken, waardoor je meer van een landschap kunt vastleggen, of een grote groep mensen in beeld krijgt. Daarnaast kun je verder inzoomen, je breidt namelijk het optische bereik uit naar 4x-zoom. 

Een camera lens is niet altijd een goede keuze. Indien je iPhone al wat ouder is, en de camera van twijfelachtige kwaliteit, zal de lens de foto’s niet verbeteren. Wij raden dan ook aan om er alleen eentje aan te schaffen als je een iPhone X of recenter model hebt. 

4. Screenprotector – Vanaf €2.90 bij Amazon

screenprotector

Wat ons betreft een no brainer, na aankoop van een iPhone, is een screenprotector. Deze behoort dan ook zeker tot de 10 beste iPhone accessoires om te kopen in 2022. De extra beschermlaag die je op je telefoon bevestigd zorgt er voor dat je honderden euro’s aan reparatie kosten bespaard. Goede screenprotectors kun je al aanschaffen vanaf zo’n €7,- en zijn daarom zeer de moeite waard. 

Een mooie bijkomstigheid is dat sommige screenprotectors waterafstotend zijn, en ook zorgen dat er geen stof binnen treedt. Daarnaast helpt het uiteraard tegen krassen en beschermd het zelfs tegen een val van je iPhone van enkele meters hoog. Ook bieden sommige aanbieders van screenprotectors levenslange garantie. Dus mocht er toch een kras of barst ontstaan, wordt deze 9 van de 10 keer gratis gerepareerd. 

Naast de voordelen in gebruik, zorgt het er ook voor dat je iPhone mooi blijft, waardoor je deze makkelijker, en tegen een hogere prijs, kunt verkopen aan iPhone opkopers. Geen overbodige luxe dus, zo’n screenprotector!

5. iPhone standaard / Popmount – €19,99 bij Amazon

popmount flex 2
Amazon

Er zijn meerdere redenen om een iPhone standaard te gebruiken. Ten eerste brengt het extra comfort, je hoeft tenslotte je toestel niet vast te houden. 

Tevens kan het in sommige situaties veilig zijn om een standaard te gebruiken, zoals tijdens het autorijden of wanneer je aan het koken bent. 

Tenslotte verhoogt een telefoonhouder je productiviteit, omdat je kunt multitasken. 

Een iPhone standaard komt op vele momenten van pas, bijvoorbeeld tijdens het kijken van een film in het vliegtuig, of bij het koken van je favoriete recept. Een mobiele telefoon wordt ook steeds vaker zakelijk gebruikt tijdens calls, een standaard is ook dan geen overbodige luxe. 

Wij zijn fan van de Popmount flex 2 van Popsockets. Het is een siliconen houder met flexibele armen die je kunt buigen tot een telefoonstandaard voor op je bureau of om om een paal heen te binden. Een multifunctionele houder, en niet duur! Een echte tip voor de 10 beste iPhone accessoires om te kopen in 2022!

6. Telefoonkoord – €19,90 bij Amazon

telefoonkoord
Amazon

Altijd je telefoon kwijt? Heb je geen zin om een tas bij je te dragen? Of wil je je handen vrij hebben? Dan is een telefoonkoord echt iets voor jou. 

Sinds enkele jaren worden er steeds meer telefoonkoordjes aangeboden. De kwaliteit verschilt enorm, we raden daarom aan om, bij het bestellen van een koord voor je smartphone goed op de kwaliteit, aanbieder en prijs te letten. Vergelijk desnoods meerdere aanbieders om een goed beeld te krijgen. 

Heb je een iPhone 13 pro max? Dan raden wij een telefoonkoord van Knok aan. Dit koord wordt aangeboden inclusief een transparant siliconen telefoonhoesje. De verschillende onderdelen zijn gemaakt van hoogwaardig materiaal en zijn daardoor schok- en weerbestendig. 

7. Universele telefoonhouder voor de fiets – €65,00 bij Amazon

Naar schatting heeft Nederland nagenoeg evenveel fietsen als inwoners. Het is dan ook de absolute recordhouder als je kijkt naar het aantal fietsen per hoofd van de bevolking. Bij uitstek een land om telefoonhouders voor de fiets te verkopen. 

Wij Nederlanders hebben de afgelopen jaren dan ook massaal telefoonhouders voor de fiets aangeschaft. Men gebruikt deze met name om veilig te navigeren, maar ook om op de fiets te bellen kan het heel handig zijn.

Er zijn verschillende typen telefoonhouders. Verreweg de meeste telefoonhouders zijn enkel geschikt voor een beperkt aantal telefoons terwijl anderen een grote range aan smartphones ondersteunen. 

De Loopmount Twist, onze favoriet, ondersteunt alle mainstream toestellen, waaronder de iPhone 11, 12 en 13. In tegenstelling tot de meeste telefoonhouders voor fietsen, is dit een extreem stevige, lichtgewicht houder welke ook nog eens een uniek design heeft.

De Loopmount Twist is de opvolger van de Loopmount. De Twist biedt de mogelijkheid om je telefoon zowel portrait als landscape te gebruiken. Het succesvolle Kickstarter project is op het meest extreme terrein te gebruiken. Heb je een betrouwbare telefoonhouder voor je fiets nodig, probeer dan de Loopmount Twist. 

8. Magsafe oplader – €36,00 bij Amazon

Magsafe oplader

In 2020 introduceerde Apple een nieuwe manier van laden genaamd Magsafe. Het is een magnetische oplaad technologie die is ingebouwd in alle iPhone 12 en 13 modellen. Dit zorgt ervoor dat de telefoon sneller wordt opgeladen in verhouding tot andere draadloze opladers. Het opladen via een lightning kabel gaat nog wel altijd sneller. 

Oudere modellen kun je ook opladen met een Magsafe charger, alleen deze zullen niet de snelheid van de iPhone 12 en 13 evenaren. 

De Magsafe oplader is een officieel product van Apple. Ook al betaal je altijd iets extra bij de aanschaf van officiële Apple producten, het is het in dit geval meer dan waard. De snelheid, degelijkheid en kwaliteit van de Apple Magsafe charger is uitmuntend te noemen. Velen beweren dat dit de beste iPhone oplader aller tijden is. 

9. Apple Airpods (3e generatie) – €176,95 bij Amazon

Apple airpods 3e generatie

Zoals je in het begin van dit artikel hebt kunnen lezen, heeft Apple inmiddels een duizelingwekkend aantal Apple AirPods van de 3e generatie verkocht. Dit is ook niet gek, want de nieuwste AirPods zijn flink in kwaliteit verbeterd. Een batterij die langer meegaat en verbeterde geluidskwaliteit zijn slechts twee van de vele verbeteringen. 

De draadloze oordopjes van Apple en dat met name Adaptive EQ stemt de muziek automatisch af op je oren. Dit zorgt ervoor dat het geluid vele malen beter is dan dat van de 2 generatie Airpods. 

Door verbeterde waterdichtheid zijn de AirPods water- en zweetbestendig. Laat ze overigens niet in het water vallen, want de AirPods 3 zullen het niet lang overleven. 

Er zijn ook enkele nadelen ten opzichte van eerdere modellen. De pods zijn onder andere ‘one size fits all’ waardoor ze niet voor iedereen perfect zullen zitten. Dit zorgt er soms voor dat ze niet goed afsluiten, waardoor er geluid van buiten naar binnen lekt, wat resulteert in een verminderde geluidskwaliteit. Daarnaast zijn ze erg duur. Op het moment van schrijven kost de 3e generatie Airdpods een kleine €175, een enorm bedrag voor een setje oordopjes, vinden wij.

Heb je het er voor over dan zijn wij van mening dat het een goede koop is en zul je versteld staan van de sublieme geluidskwaliteit. 

10. iPhone hoesje – Vanaf €2.99 

iphone accessoire telefoonhoesje

Welke bescherming voor je iPhone? De keuze is reuze. Eén ding is zeker, je kunt niet zonder telefoonhoesje. Het beschermt je toestel tegen krassen, deukjes en enkele hoesjes beschermen zelfs tegen een val en eventuele barsten in je scherm.

Er zijn iPhone hoesjes in allerlei soorten en maten. Het materiaal verschilt ook, je hebt rubberen, plastic, leren, siliconen en zelfs bamboe hoesjes. 

Wat ons betreft kun je het beste kiezen voor een rubberen of siliconen hoesje. Hard rubberen hoesjes bieden de beste bescherming omdat ze hun vorm behouden. Siliconen hoesjes zijn daarentegen flexibel en bieden daardoor minder bescherming tegen een harde val. Ze beschermen met name tegen krassen op de telefoon. 

Nu we onze 10 beste iPhone accessoires om te kopen in 2022 hebben gedeeld, zijn we ook erg benieuwd naar jou favoriete iPhone of iPad accessoire. Deel ze in de comments!

1 reactie op “De 10 beste iPhone accessoires om te kopen in 2022”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *