iPhone verkopen: Hoe pak je dit aan?

Tegenwoordig leven we in een wereld waar nieuwe technologieën elkaar steeds sneller opvolgen. Er lijkt meer en meer behoefte te zijn aan innovatie. Zo ook op het gebied van smartphones. Sterker nog, vooral op het gebied van smartphones. Op het moment dat je in het bezit bent van een iPhone, duurt het nooit lang voordat er een nieuwe op de markt verschijnt. Maar wat doe je vervolgens met die oude? Je iPhone verkopen is uiteraard een mogelijkheid. Alleen moet je dan wel weten waar dit precies kan. 

In dit artikel gaan we daarom dieper in op de manieren om je iPhone te verkopen. Echter kijken we ook even naar het juiste moment om dit te doen. Want het maakt nogal een verschil wanneer je hier een goede keuze in maakt. 

Wanneer iPhone verkopen? 

Vaak is het niet slim om zomaar zelf een moment te kiezen om je iPhone te gaan verkopen. Wanneer je dit namelijk slim aanpakt, ben je in staat om een maximaal bedrag voor je oude smartphone te vangen. Vandaar dat deze informatie voor velen ook in potentie erg waardevol is. 

Over het algemeen is de regel dat je je iPhone verkopen het beste kunt doen nét voordat er nieuwe modellen worden aangekondigd. Zo staat Apple er bijvoorbeeld om bekend dat ze dit normaal gesproken rond de maanden augustus en september doen. In deze periode neemt het enthousiasme voor de volgende generatie iPhones dan ook flink toe. 

Doordat er een of meerdere nieuwe iPhones aan zitten te komen, ontstaan er flinke schommelingen in de waarde van de generatie ervoor. Hier zijn een aantal duidelijke factoren voor aan te wijzen. Dit zijn de volgende: 

 • Bijna iedereen verkoopt na aankondiging: Echte liefhebbers van de iPhone zijn er vaak als de kippen bij om het nieuwste van het nieuwste aan te kopen. Daarbij weten ze ook dat het dan niet zoveel zin heeft om daarnaast nog eens een oude iPhone in het bezit te hebben. En dus ontstaat er ineens een stortvloed aan aangeboden tweedehands iPhones. Hoe meer aanbod er is, hoe lager de prijs gaat uitvallen. Deze ‘gekte’ moet je dus eigenlijk voor zijn. Deze massale verkoop van de oude iPhone vindt eigenlijk altijd plaats in de weken en maanden na de aankondiging van de nieuwe iPhone. Er is sprake van een ouderwetse concurrentiestrijd. Deze wil je natuurlijk het liefste winnen.
 • Minder intrinsieke waarde: Op het moment dat er een aankondiging van een nieuwe iPhone is, hebben eerdere modellen in één klap minder intrinsieke waarde. Hoe ouder deze namelijk worden, hoe minder ‘nieuw’ de technologie is. Zeker met een nieuwe generatie iPhones in het verschiet, neemt de waarde van een oudere iPhone automatisch af. Ook dit is opnieuw een reden om er zo vroeg mogelijk bij te zijn. Het is namelijk doodzonde wanneer er een enorm waardeverschil is tussen je iPhone van nu en die van een paar weken of maanden geleden.
 • Altijd vraag naar oude modellen: Tot slot zijn er altijd mensen die juist op zoek gaan naar een ouder model. Ze willen niet de volledige nieuwprijs aan de nieuwste iPhone kwijt zijn. In plaats daarvan kopen ze rond de periode van een nieuwe aankondiging juist een oud model. Deze permanente vraag naar een oude iPhone is als verkoper heerlijk om te hebben. Je weet dan zeker dat je je iPhone eigenlijk altijd kwijt kunt. 

Nu je weet wat het juiste moment is om de iPhone te verkopen, is het tijd om te kijken naar hoe je dit het beste aanpakt. Want waar moet je eigenlijk allemaal op letten wanneer je besluit om een oude iPhone te verkopen? 

Waar op letten bij iPhone verkopen?

Aan de hand van de juiste informatie ben je in staat om de juiste acties te ondernemen. Met betrekking tot een iPhone verkopen, zijn er een aantal punten waar je van op de hoogte moet zijn. We hebben het dan over: 

 • Back-up maken: Allereerst is het zaak om een back-up van je iPhone te maken. Zo voorkom je dat je allerlei belangrijke bestanden verliest. Denk bijvoorbeeld aan een verscheidenheid aan foto’s die je door de jaren heen hebt gemaakt. Het zou zonde zijn als je hier nooit meer toegang tot hebt. Bovendien maakt het ook een stuk makkelijker om op een nieuwe iPhone al je contacten, foto’s en overige documenten mee te nemen.
 • Toestel wissen: Vervolgens is het aan te raden om je toestel te wissen. Je wilt namelijk niet dat een nieuwe eigenaar zomaar rond kan neuzen in oude bestanden van jouzelf. Op een iPhone doe je dit via ‘Verwijder van iPhone’ en ‘Stel opnieuw in’ > ‘Wis alle inhoud en instellingen’. Om er echt zeker van te zijn herstel je dan ook nog even de fabrieksinstellingen.
 • Juiste prijs bepalen: Een derde punt is dat je de juiste prijs moet bepalen. Hierbij is het zinvol om te kijken naar de nieuwprijs van de iPhone. Daar moet je in principe aardig onder gaan zitten. Daarnaast is het slim om even rond te neuzen tussen tweedehands iPhones. Door rond die prijs te gaan zitten, is de kans op een verkoop maximaal. 

Wil je meer info met betrekking tot het verkoopklaar maken van je iPhone? We hebben een uitgebreid artikel geschreven met de 9 stappen die je moet volgen. 

Waar iPhone verkopen?

Als laatste rest alleen nog een goede locatie om je iPhone te verkopen. Aangezien deze wens er tegenwoordig steeds vaker is, is het ook steeds makkelijker om je iPhone online te verkopen. Er zijn tal van websites, marktplaatsen en andere locaties waarop dit mogelijk is. Neem een kijkje in het onderstaande rijtje en bied je iPhone op meerdere plekken aan voor het krijgen van een zo hoog mogelijke prijs: 

 • Marktplaats
 • Facebook Marketplace
 • Apple trade in
 • Swoop
 • Swappie
 • Rebuy
 • Leapp
 • Rephone
 • Refurbished.nl
 • Forza refurbished
 • Mobico
 • 123verkopen.nl
 • Valyuu.com

Zit je momenteel dus met een verouderd toestel? Of gaat jouw iPhone op korte termijn veranderen in een verouderd model? Dan is het moment daar om van je iPhone verkopen prioriteit te maken. Pas de bovenstaande informatie toe om er het maximale uit te halen. Voor je het weet, kun je dan pas echt genieten van de allernieuwste iPhone die eraan komt!