Veelgestelde vragen

Wat kun je vinden op de website van Refurbished-vergelijken?

Refurbished-vergelijken vergelijkt refurbished iPhones en iPads. Wij vergelijken meer dan 15 verschillende aanbieders waardoor we het grootste aanbod van Nederland hebben. Gebruik onze uitgebreide vergelijkingstabellen waar je kunt filteren op de staat van het toestel, de opslagcapaciteit, de kleur, de garantietermijn en het refurbished keurmerk.

Wat is het verschil tussen refurbished en tweedehands?

Refurbished toestellen worden volledig gereviseerd waardoor je zo goed als zeker weet dat er geen problemen mee zijn. Bij een tweedehands toestel ben je niet zeker van de kwaliteit. Zo komt het vaak voor dat de iPhone of iPad er van de buitenkant goed uit ziet, maar dat het binnenwerk beschadigd is. Het reviseren, oftewel het volledig nakijken en waar nodig repareren, is daarom zeker aan te raden.

Bij een refurbished iPhone heb je de mogelijkheid om te kiezen voor een toestel met het refurbished keurmerk. Techniek Nederland is de uitgever van het keurmerk en heeft tot op heden de volgende 6 verkopers aangesloten: Renewd, IUsed, Swoop, FixjeiPhone, Leapp en Forza Refurbished. Wil je meer weten over het Refurbished Keurmerk? Lees het in ons blog.

Nieuwe Apple devices zijn niet goedkoop. Het is daarom ook niet gek dat veel consumenten kiezen voor een refurbished of tweedehands toestel. Beiden zijn vanzelfsprekend een stuk goedkoper. De prijs van een refurbished toestel ligt, ten opzichte van een tweedehands toestel, vaak hoger. Je koopt als het ware een stukje zekerheid.

Op een refurbished Apple device met het refurbished keurmerk krijg je 2 jaar garantie. Ter vergelijking, Apple biedt 1 jaar garantie op een nieuwe iPhone. Bij de aankoop van een tweedehands toestel is de garantie termijn vaak verstreken en heb je als koper geen garantie.

Bij een groot deel van de aanbieders van refurbished iPhones en iPads krijg je nieuwe accessoires meegeleverd. Bij een tweedehands toestel zullen geen nieuwe accessoires meegeleverd worden, tenzij je dit met de verkoper overeengekomen bent.

Krijg je garantie op een refurbished device?

Veel verkopers van refurbished iPhones en iPads bieden garantie aan. Het verschilt per aanbieder, dus check altijd goed welke termijn de aanbieder aanhoudt om verrassingen te voorkomen. Aanbieders welke aangesloten zijn bij Techniek Nederland en toestellen verkopen met het Refurbished Keurmerk zijn verplicht een garantie van 2 jaar aan te bieden. 

Koop je je device via refurbished-vergelijken.nl?

Refurbished-vergelijken levert zoveel mogelijk informatie over refurbished iPhones en iPads om de consument een gedegen keuze te laten maken bij het aanschaffen van een Apple device. Wij verkopen zelf geen toestellen. We vergelijken refurbished devices van diverse aanbieders. Je koopt je device dus bij een van deze aanbieders en niet bij ons.

Wat betekent refurbished?

Een refurbished toestel is vaak als tweedehands of als display model in een winkel gebruikt. Ze worden volledig nagekeken en waar nodig gerepareerd zodat het toestel weer volledig werkt. Vervolgens zal deze tegen een gereduceerde prijs verkocht worden.

Refurbished iPhones en iPads verschillen van tweedehands toestellen omdat ze worden verkocht door professionele aanbieders welke topkwaliteit leveren. 

Wat is de kwaliteit van refurbished devices?

De kwaliteit van refurbished devices verschilt enorm. Je kunt 3 kwaliteitsniveaus ondescheiden:

Zo goed als nieuw
Licht gebruikt
Zichtbaar gebruikt

Wij raden aan om altijd te kiezen voor een toestel met het refurbished keurmerk waardoor je minimaal 2 jaar garantie hebt.