De beste iPhones 2021 (refurbished)

Sinds de introductie van de allereerste iPhone heeft Apple zijn vlaggenschip voortdurend verbeterd met jaarlijkse updates. Elke nieuwe versie komt doorgaans met verbeteringen zoals een snellere processor, een betere camera of een verbeterd scherm. De iPhone 13 zal de komende herfst zijn entree maken. Ook ditmaal zal deze nieuwe telg zijn voorgangers voorbij streven en de allerbeste mobiele ervaring bieden. De ‘beste’ iPhone is echter niet voor iedereen hetzelfde. Vaak kan één van de voorgaande generaties je al precies bieden wat je zoekt, terwijl het je ook een aardige duit kan schelen. Ook in 2021 zijn er voldoende parels te vinden, die elk weer zijn eigen doelgroep bedient. In dit artikel zetten wij de beste iPhones 2021 voor je op een rij.

De beste ‘goedkope’ refurbished iPhone: iPhone 8

Ook het afgelopen jaar hebben velen met hun portemonnee gesproken en een refurbished iPhone 8 aangeschaft. Eigenlijk kun je het niet oneens met hen zijn: de iPhone 8 is feitelijk één van de beste ‘goedkope’ iPhones in 2021. De iPhone 8, die in 2017 werd uitgebracht, is niet meer de nieuwste en beste iPhone. Maar ondanks zijn leeftijd klaart de iPhone 8 nog steeds de meeste klussen. Ook komt de aanstaande update van het iPhone besturingssysteem, iOS 15, gewoon beschikbaar voor de iPhone 8.

beste iPhones 2021: refurbished iphone 8

Verder is A11 Bionic-chip van de iPhone 8 krachtig genoeg om de meeste apps te draaien. Hiernaast heeft hij ook een 12-megapixelcamera waarmee je 4k-video’s mee kunt opnemen en een 4.7-inch Retina LCD-scherm. Dit is inderdaad geen OLED-scherm zoals op de iPhone 12, maar goed daar is de prijs ook niet naar.

Een refurbished iPhone 8 is momenteel te verkrijgen om en nabij de 200 euro, wat een schijntje is ten opzichte van een gloednieuwe variant van één van de generaties na hem. Meer informatie over de iPhone 8 vind je op onze vergelijkingspagina.

De beste “eerste telefoon” voor kinderen: iPhone 6S

Op een bepaald moment ga je er niet meer aan ontkomen: de eerste mobiele telefoon voor je kind. Juist op dit moment ben je niet op zoek naar een toestel met de beste specificaties en functies. In plaats hiervan wil je een degelijk toestel dat je geliefden in geval van nood in staat stelt om contact op te nemen. Op dit gebied is de iPhone 6S één van de duidelijke winnaars.

beste iPhones 2021: refurbished iphone 6s

Mede door zijn 4,7-inch Retina LCD scherm met relatief hoge resolutie, zijn ‘good old’ 3,5mm koptelefoonaansluiting en zijn stabiele A9-chip is de iPhone 6S alles wat je van een iPhone van deze categorie kan verwachten, en niets meer dan dat. Ook krijgt de 6S de aanstaande iOS15 software-update, dus ook op dit gebied zit je nog wel even goed.

Qua prijs is het ook allemaal goed te overzien. Zo is een refurbished iPhone 6S voor ongeveer 140 euro op de kop te tikken. De iPhone 6S is met zijn lage instapprijs een van de beste iPhones 2021 voor kids.

De beste ‘value for money’ refurbished iPhone: iPhone XR

De iPhone 8 en 6S zijn zeker degelijke smartphones, maar dat betekent niet dat er geen nog betere deal te vinden is als je bereid bent om iets meer uit te geven. Als je een moderne iPhone wilt die eruitziet en aanvoelt als de iPhone 12, dan is de XR misschien wel iets voor jou.

De iPhone XR heeft een superscherp 6,1-inch Liquid Retina-LCD scherm, de snelle A12 Bionic-chip, een 12-megapixelcamera aan de achterzijde en tot 256 GB aan intern geheugen.

beste iPhones 2021: refurbished iphone xr

De XR komt ook met Face ID, wat je in staat stelt om je telefoon te ontgrendelen en bijv. te betalen bij de kassa met behulp van gezichtsherkenning. Voor degene die een kleine telefoon gewend is kan de XR wel wat onwennig aanvoelen. Je kunt namelijk niet echt je duim over het hele scherm uitstrekken, dus je zult twee handen moeten gebruiken.

Het mooiste van alles is misschien wel de prijs. Je kunt een refurbished XR al kopen voor minder dan de helft van de oorspronkelijke verkoopprijs. Zo zijn er al refurbished iPhone XR-varianten te vinden rond 350-400 euro. Je vind ze terug op onze iPhone XR vergelijkingspagina.

De beste pocket refurbished iPhone: iPhone X

De zojuist aangestipte iPhones zijn stuk voor stuk allemaal superdegelijk – maar wat als je de beste pocket iPhone wilt die in vrijwel elke broekzak past én comfortabel met één hand kan worden gebruikt? De relatief nieuwe iPhone SE 2020 past goed in dit plaatje, maar vergeet zeker niet de iPhone X.

beste iPhones 2021: refurbished iphone x

De iPhone X mag dan al een paar jaar op de markt zijn, maar op het eerste gezicht is dat niet echt te zien. De iPhone X heeft een groter OLED-scherm met meer diepgang dan de SE 2020, maar is in feite even groot. Hiernaast komt de X met een relatief sterkere camera-setup. Zo heeft de X een camerasysteem aan de achterzijde met een groothoeklens én een telelens dat tenslotte ook nog eens komt met 2x optische zoom.

Met zoveel functies en een budgetvriendelijke prijs is het niet heel vreemd dat de iPhone X een van de beste pocket telefoons is die je refurbished al voor minder dan 325 euro kunt krijgen. Ben jij niet van de koelkast-smartphones? Neem dan een kijkje op onze iPhone X vergelijkingspagina.

De beste ‘groterefurbished iPhone: iPhone 8 Plus

Bij het zoeken naar de beste grote iPhone, draait het allemaal om de beste optie voor mensen die veel tijd doorbrengen op hun telefoon. Of het nu gaat om het bekijken van YouTube-video’s, het bewerken van Word-documenten of het spelen van mobiele games, met de iPhone 8 Plus komt je altijd goed voor de dag. Zeker één van de beste iPhones 2021, als je voor een refurbished apparaat kiest.

refurbished iphone 8 plus

Aangedreven door 3GB aan RAM en de krachtige A11 Bionic-chip, kan de iPhone 8 Plus de meest taken aan. Verder komt hij met een stevige batterij die gemakkelijk een volledige dag zwaar gebruik kan doorstaan.

Grappig genoeg beschikt de iPhone 8 Plus als één van de laatste in de iPhone lijn (buiten de SE 2020) over Touch ID en een home-knop. Als je geen fan bent van Face ID of volledig touch, dan is de 8 Plus zeker iets voor jou. Al dit komt ook tegen een prijs die zeker goed te behappen is. Zo kun je al een refurbished iPhone 8 Plus krijgen voor 250 euro. Je vindt ze allemaal op onze 8 Plus-vergelijkingspagina.