Refurbished MacBook Air

Staat
Schermgrootte
Werkgeheugen
Opslagruimte
Kleur
Modeljaar
0 refurbished MacBooks gevonden 0 refurbished MacBooks gevonden 1 refurbished MacBook gevonden Geen refurbished MacBooks gevonden
0 refurbished iPads gevonden 0 refurbished iPads gevonden 1 refurbished iPad gevonden geen refurbished iPads gevonden
Filters Sorteer resultaat
Reset Pas toe
-
]

Refurbished MacBook Ai

De koning onder de ultradunne, lichtgewicht laptops

De eerste MacBook Air deed in 2008 zijn intrede en zette gelijk de standaard als de dunste laptop ter wereld. Zo was de eerste Air maar 1.9 cm dik. Om dit laatste illustreren onthulde Steve Jobs hem door hem uit een typische kantoor envelop te halen en te tonen aan de wereld.

De geringe dikte van deze eerste Air kan worden herleid naar het ‘unibody’ stuk waaruit de laptop is opgebouwd. In plaats van meerdere lagen metaal, koos Apple er bij de Air voor om te starten met een massief blok aluminium. In het productieproces van de eerste Air werd letterlijk materiaal van dit blok verwijderd tot er slechts één afgewerkt stuk overbleef: de ‘unibody’. Deze benadering zou uiteindelijk de basis gaan worden van elk MacBook type.

Ook werd de eerste Air gepresenteerd als de eerste ‘echte’ draadloze laptop. Zo had hij geen Ethernet poort en kwam hij maar met één USB-poort. Daarentegen kreeg je wel een ultra-draagbare laptop met een minimaal gewicht en een maximale schermgrootte.

Na het eerste model dat met een 13-inch scherm kwam, werd in 2010 een 11-inch variant geïntroduceerd die als instapmodel zou aan fungeren. Juist deze tweede generatie is de boeken ingegaan als één van de meest populaire laptops aller tijden.

Op een gegeven moment bleef de Air zelfs de verkooptabellen aanvoeren, terwijl andere MacBook varianten de Air al lang voorbij waren gestreefd. Dit was zelfs iets wat Apple openlijk toegaf gedurende een keynote, maar men bleef immer MacBook Air’s kopen. Op een bepaald punt bezat de Air naar zeggen een marktaandeel van meer dan 50% in de wereldwijde markt voor dunne, lichte laptops. Juist deze koppigheid zette Apple ertoe om toch een nieuw Air te ontwikkelen, die in 2018 op de markt kwam. Deze 2018-versie kwam met een Retina-scherm, Touch ID, USB-C-poorten tezamen met een vernieuwd design en een nog lichter gewicht.  

De volgende update kwam in 2020, waarbij onder meer de overstap werd gemaakt van Intel-processoren naar Apple’s eigen M1 chips.