Refurbished iPhone

Ben je op zoek naar een goedkope iPhone? Kies dan voor een refurbished iPhone. Veel mensen vragen zich af wat het verschil tussen een nieuwe en refurbished iPhone is. Het belangrijkste verschil is dat een refurbished iPhone al een keer door iemand gebruikt is. Vervolgens is deze op 50 punten gecheckt en waar nodig gereviseerd, oftewel opgeknapt. Waarna deze opnieuw te koop wordt aangeboden. Vaak is een refurbished iPhone niet te onderscheiden van een nieuwe iPhone en krijg je ook meerdere jaren garantie. Kies hieronder je favoriete model en vergelijk prijzen van diverse betrouwbare aanbieders.

iPhone 12
iPhone 12 Pro
iPhone 11
iPhone 11 Pro
iphone 11 Pro Max
iPhone X
iPhone XR

iPhone XS
iPhone XS Max
iPhone 8

iPhone 8 Plus
iPhone 7
iPhone 7 Plus

iPhone SE
iPhone SE 2020

Refurbished iPhone: vergelijk prijzen en aanbieders

Als je hebt besloten om voor een refurbished iPhone te gaan zijn er een aantal keuzes die je tegemoet zullen komen. Ten eerste is er uiteraard het model en het aantal GB aan opslagcapaciteit waar je een beslissing over moet maken. Hiernaast heb je echter ook factoren zoals de conditie, de aanbieder, het aantal jaar garantie, al dan niet een keurmerk en uiteraard de kleur. Dit komt uiteindelijk allemaal samen in de prijs. De refurbished iPhone markt bulkt van de aanbieders. Juist om die ene parel te vinden heb je een eenvoudig, transparant en overzichtelijk vergelijkingssite nodig. Dit is precies wat het platform van refurbished-vergelijken.nl je biedt.

Wat is een refurbished iPhone?

Een refurbished iPhone is een ‘gebruikte’ iPhone die na een grondige check door experts weer ‘als nieuw’ is gemaakt. Gedurende deze grondige revisie is het toestel nauwkeurig gecontroleerd, gerepareerd, schoongemaakt, geüpgraded en zijn onderdelen vervangen (waar nodig).

Hoewel een refurbished iPhone eerder is gebruikt, is het geen ‘standaard’ tweedehands apparaat. In het geval van tweedehands weet je doorgaans niet hoe de vorige eigenaar ermee is omgegaan en wat de technische staat is. Zo kan het zijn dat het apparaat er aan de buitenkant piekfijn uitziet, maar van binnen rijp voor de sloop is. Met een refurbished iPhone weet je waar je aan toe bent, namelijk een apparaat dat nauwkeurig is nagelopen en opgeknapt. De iPhone is zeker klaar is voor een tweede leven.

De prijsbesparing komt veelal wel in de buurt van een tweedehands toestel. Dit is dan ook één van de grote voordelen van een refurbished iPhone. Zo kun je in sommige gevallen wel 50% besparen ten opzichte van de nieuwprijs. Dit zonder in te boeten op de technische kwaliteit.

Naast deze besparing lever je uiteraard ook een mooie bijdrage aan het milieu. Zo voorkom je dat een telefoon die nog goed mee kan op de almaar groter wordende ‘tech’-afvalberg komt. Ook hoeft er onder de streep geen nieuwe telefoon te worden gemaakt. Mocht je meer willen weten over deze bijdrage aan een betere wereld, lees dan vooral onze blog hierover.

Refurbished iPhones komen veelal met een aantal jaar garantie. Zo ben je ook na je aankoop verzekert van gebruiksplezier. Let echter wel goed op: de garantievoorwaarden verschillen per aanbieder.

refurbished iphone

In wat voor staat komen de refurbished iPhones op ons platform?

Alle aanbieders op ons platform hanteren hun eigen definities als het gaat om de conditie / staat van een refurbished iPhone. Wel zijn er grofweg drie condities te onderscheiden: zo goed als nieuw, licht gebruikt en zichtbaar gebruikt. Hier gaat het vrijwel altijd om cosmetische sporen. De toestellen zijn dan ook standaard 100% technisch in orde en komen vaak met een 1 of meer jaar garantie.

Zo goed als nieuw

Refurbished iPhones die ‘zo goed als nieuw’ zijn hebben maar enkele lichte cosmetische gebruikssporen. Als er überhaupt al gebruikssporen zijn dan vind je die vaak terug op de behuizing. Je moet erg goed kijken om deze sporen waar te nemen. Bij een ‘zo goed als nieuw’ iPhone kan het gaan om een nieuw toestel dat binnen de retourtermijn door de eerste eigenaar is geretourneerd. Ook kan het zijn dat de iPhone afkomstig is uit een inruilprogramma, waarbij de vorige eigenaar het toestel altijd zorgvuldig heeft gebruikt en beschermd heeft met een cover.

Licht gebruikt

Refurbished iPhones die vallen in de categorie ‘licht gebruikt’ hebben meerdere lichte cosmetische gebruikssporen. Dit kunnen gebruikssporen zijn die zich op het scherm en/of de behuizing bevinden. Ook hier moet je vaak je best doen om deze sporen waar te nemen. Een licht gebruikte refurbished iPhone is vaak enkele euro’s goedkoper dan een ‘zo goed als nieuw’ toestel. Ook hier kan het gaan om een toestel dat is uitgegeven vanuit een inruilprogramma.

Zichtbaar gebruikt

Een refurbished iPhone die zichtbaar gebruikt is heeft doorgaans meerdere gebruikssporen. Het gaat hier om sporen die relatief makkelijk met het blote oog zijn waar te nemen. Vaak komen deze sporen voort uit intensief gebruik. Vaak is het in dit geval zo dat de eigenaar het toestel niet in een beschermhoes heeft gedragen. Veel van deze sporen zijn dan ook makkelijk te verhullen door simpelweg een beschermhoes te kopen voor het toestel. Meestal zijn ‘zichtbaar gebruikte refurbished iPhones al aardig wat goedkoper dan ‘zo goed als nieuw’ refurbished iPhones.

Controleer wat de conditie van een refurbished iPhone inhoudt voordat je overgaat tot aanschaf

Let wel goed op: de definities hierboven zien wij vaak terug bij de aanbieders op ons platform. Er kunnen echter uitzonderingen zijn. Check dan ook goed wat precies wordt bedoeld met ‘zo goed als nieuw’, ‘licht gebruikt’ en ‘zichtbaar gebruikt’ voordat je een refurbished iPhone koopt bij één van de aanbieders op onze site.

Let op: de garantievoorwaarden op refurbished iPhones verschillen vaak per aanbieder

De garantievoorwaarden die de aanbieders op ons platform afgeven verschillen veelal van elkaar. Zo kan één aanbieder 1 jaar garantie geven op een refurbished iPhone, terwijl de andere juist 3 jaar biedt. Hoe dan ook heb je altijd wettelijke garantie op je aankoop. Echter, wij adviseren je om je hier niet blind op te staren. Dit aangezien de wettelijke garantie is afgeleid van de te verwachten levensduur en dit nu precies iets is wat moeilijk te bepalen is voor een refurbished iPhone. Los van de wettelijke garantie kun je je iPhone uiteraard altijd zonder motivatie binnen 14 dagen terugsturen.

Hiernaast adviseren wij je om goed na te gaan welke onderdelen vallen onder de garantie. Vaak zul je zien dat bijvoorbeeld voor de accu en de accessoires een andere termijn geldt. Ook valt gebruik-gerelateerde schade, zoals deuken of barsten omdat je je iPhone hebt laten vallen niet onder de garantie.

Tenslotte raden wij aan om na te gaan of een aanbieder het Keurmerk Refurbished heeft. Aanbieders met dit keurmerk garanderen dat je refurbished iPhone op professionele wijze is getest op minimaal 50 vastgestelde punten. Verder komt dit keurmerk met standaard twee jaar garantie op je iPhone, de batterij en de accessoires. Het Keurmerk Refurbished is eenvoudig terug te vinden in de prijstabellen op onze website.

Check goed de accessoires die meegeleverd worden

Ook de meegeleverde accessoires verschillen vaak per aanbieder. Zo is het niet standaard dat een aanbieder een set EarPods oordopjes meelevert. Ook kan het zijn dat je geen originele lader ontvangt bij je refurbished iPhone. Check daarom goed wat je wel en niet kan verwachten qua accessoires.

Momenteel bieden wij refurbished iPhones aan van de volgende aanbieders:

 • Refurbished.nl
 • Backmarket
 • Coolmix
 • Remarketed
 • Rephone
 • Mobico
 • Leapp
 • Rebuy
 • YourMacStore
 • Refurbished-iPhone-Shop
 • Planet Refurbished
 • Alpha-Shop
 • reBuy
 • ReMarkt

De volgende iPhone modellen vind je op refurbished-vergelijken.nl